NVWA

Gebruiksvriendelijke front-end voor applicaties NWVA

Veelomvattende werkprocessen is de uitdaging

De NVWA is verantwoordelijk voor het waarborgen en controleren van de kwaliteit van voedsel en waren voor de Nederlandse burgers. Het is een omvangrijke bezigheid om de diversiteit van inspecties, registers, meldingen, bezwaren e.a. te behandelen, keuren en te registreren.

"De mensen van ditp staan direct voor ons klaar, we weten precies wat we aan elkaar hebben en kunnen snel schakelen"
Logo NVWA
Wout van Benthem
Teamleider Informatiemanagement NVWA

Wout van Benthem is ruim dertig jaar werkzaam bij NVWA en mede verantwoordelijk voor het informatiemanagement bij de overheidsinstelling:

“Ik heb de modernisatie intern meegemaakt naarmate het IT en software landschap verder ontwikkelde. In het begin breidde we snel uit naar veelomvattende processen. Het systeem werd steeds complexer en lastiger om aanpassingen in door te voeren, laat staan het duidelijk en overzichtelijk te maken voor de gebruikers.”

De oplossing

Blueriq werkt samen met ditp, als expert in front-end ontwikkeling. VaFront-end, proces ondersteuning en de backend werden losgekoppeld van elkaar, met als doel ieder element apart te kunnen optimaliseren voor de informatiestroom en de eindgebruiker. Om op deze manier te werken blijft het mogelijk veranderingen door te voeren zonder dat het invloed heeft op de rest van het systeem. Binnen het NVWA developers team is een ICT actieplan opgesteld en werd het team uitgebreid met externe experts, ieder met een eigen vakgebied.an der Poel: “De front-end is het deel van de applicatie waarmee de klant in contact komt en dat zijn beleving bepaalt. We hebben het dan over de user interface of UI en de user experience of UX. De eisen aan de klantervaring worden steeds hoger, daar heb je specialisten zoals ditp voor nodig.”

Uitdaging icoon
Oplossing icoon
Technieken icoon

De uitdaging

Een goede procesondersteunende interactie bij complexe werkprocessen.

De oplossing 

Focus op user experience in combinatie met dynamic case management van Blueriq.

Technieken

DevOps
UX design
Angular
Typescript
Blueriq

Benieuwd hoe onze UX/UI specialisten jou kunnen helpen?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Bart legt uit

Het DevOps team, inclusief externe experts, zijn nu gezamenlijk verantwoordelijk voor het complete proces en alle applicaties.

Via Blueriq kwam Wout in contact met ditp. ditp mocht in samenwerking als externe partij het visualisatie proces in front-end technologie ontwikkelen. Voor de UX is het essentieel dat de look & feel en werking gebruiksvriendelijk is. Zodat iedere omgeving aansluit bij het doel van de gebruiker en er geen overbodige opties zijn die het proces gecompliceerd laten blijken.

"Voor de NVWA medewerker is het van belang dat werken met het systeem ‘natuurlijk’ aanvoelt. Zij zijn degene die er dagelijks mee aan de slag gaan en niet willen vastlopen in ingewikkelde systemen of processen."
Logo NVWA
Wout van Benthem
Teamleider Informatiemanagement NVWA

De samenwerking

We hebben een langdurige samenwerking opgezet met ditp. De UX/UI specialisten zijn toegankelijk en communiceren duidelijk en op directe wijze. Het opzetten van de applicatie was in eerste instantie een uitdaging. Vanwege de complexiteit aan mogelijkheden de essentiële gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker. De toevoeging van ditp aan o.a. het UX proces is een uitstekende keuze geweest met een doorlopende samenwerking als uitkomst.

Het DevOps team, waar de UX/UI specialisten deel van maken, zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het complete proces en alle inspectie applicaties. De lijnen zijn hierdoor kort en er wordt snel en effectief geschakeld.

Scroll to Top