Goede software developer worden?

Interview met Hein Singelenberg, Software developer

Stel veel vragen en zoek een goede leerschool.

Hein Singelenberg werkt via ditp als web- & frontend developer bij Nationale-Nederlanden. Zo’n vijf jaar geleden kwam hij via een afstudeerstage bij ditp binnen en hij is niet meer weggegaan. Wat vindt hij van zijn leerschool bij ditp? En hoe helpt hij Nationale-Nederlanden?

"Het leukste aan mijn werk vind ik de uitdagende taken, eigenlijk als ik nog niet precies weet hoe ik het moet gaan doen. Nadenken en uitvinden, iets nieuws leren en mijzelf kundiger maken."
avatar Hein
Hein Singelenberg
full-stack software developer

Deze uitdagingen vind ik heel leuk en bij ditp heb ik de kans gekregen om op deze manier te werken en leren. Vanuit school krijg je veel lesstof, daarna stages en een afstudeerstage. Als ik daarop terugkijk dan heb ik het meest geleerd bij ditp, deze tijd was veel leerzamer dan school. Je wordt ingezet op projecten die bij je passen en er is altijd een opening voor leren en groei.

Nationale Nederlanden

Momenteel werk ik al 6 maanden voor onbepaalde tijd als webdeveloper bij NN. Ik ontwikkel de frontend en zorg ervoor dat de app naar behoren werkt en er goed uitziet. De applicatie is ontwikkeld via Blueriq en met de wens vanuit NN naar “React” kennis ben ik via ditp bij het team gekomen. Na een aantal jaar gewerkt te hebben met Java en Angular is het leuk en interessant om nu veel met React bezig te zijn. Ik werk op afstand voor NN, we hebben dagelijks twee meetings waarbij wensen of nieuwe componenten besproken worden.

Met de adhoc meetings, uitleg, meekijken en verbeteringen creëren communiceer ik veel met het NN team en blijft het takenlijstje goed gevuld. Het werken op afstand werkt voor mij heel goed omdat ik tussen alle meetings door rustig kan doorwerken zonder afleidingen.

In-house development bij ditp

Mijn tijd intern bij ditp was de ideale situatie voor een beginnende developer. Ervaring opdoen, veel vragen stellen en de ruimte krijgen om te proberen. Ben je beginnend met minder kennis dan werk je meer aan interne projecten bij ditp zodat collega’s mee kunnen kijken en kunnen helpen. Er is veel kennis in huis en hulp kon ik altijd direct inschakelen. Dat maakt ditp een leuk bedrijf. Wanneer externe projecten bij andere bedrijven op het pad komen dan is het een gesprek vanuit ditp of het een goede match is en of je het wilt. Met de ervaring die je hebt opgedaan en als je de kans om meer te leren als positieve uitdaging ziet dan ben je er klaar voor. Zo heb ik verschillende projecten bij andere bedrijven mogen doen, die waren tijdelijk. Nu zit ik een onbepaalde tijd, full-time bij NN, echter nog steeds vanuit ditp en ben ik daar nog graag onderdeel van het ditp team.

"Als beginnende developer is veel ervaring opdoen en een gevoel bij je werk krijgen heel belangrijk, dit heeft wel tijd nodig om zich te ontwikkelen. Ga niet meteen vanuit school detacheren. Met alleen boekenkennis val je snel in het diepe."
avatar Hein
Hein Singelenberg
full-stack software developer

Bij ditp heb ik de kans en ruimte gekregen voordat ik als expert bij andere bedrijven aan de slag ben gegaan. Bij collega’s en andere experts kun je altijd vragen stellen en iedereen staat klaar om je verder te helpen. Zo ontwikkel je en wordt je steeds kundiger. Op het moment dat er leuke projecten zijn waar een ditp expert in een extern team wordt geplaatst ben je zeker van je kennis en kunnen.

 

Een uitdaging in de IT?

Benieuwd wat ditp voor jouw organisatie kan betekenen?

Even bellen!

De uitdaging
Kwalitatieve en voorspelbare software developer worden.

De oplossing
Samenwerken met collega’s, opdrachtgevers en klanten. Zorgen voor een goede leeromgeving en voor leuk en uitdagend werk.

Skills

  • Java
  • TypeScript
  • Angular
  • React
  • Blueriq
  • DevOps

Als full-stack developer aan de slag?

Wil je net zoals Hein aan de slag als full-stack software developer voor leuke interne en externe opdrachten? Neem gerust contact op met ons en vraag naar Peter of Hans.

Hein tekent op whiteboard

Uitdagende technieken

Mijn huidige technieken zijn Java, Angular en React maar ik blijf mijn kennis verbreden. Wanneer ik aan de basis van een applicatie moet sleutelen of wanneer een deel langzaam werkt dan ligt de oorzaak vaak in een onderdeel waar je niet vaak kijkt. Is er een situatie waarbij het “langzaam” werkt dan ga ik daarin duiken om de oorzaak te vinden. Het resultaat van deze mindset is dat ik daardoor continue leer en verbeter.

"Een mooie verschuiving in mijn carrière is dat ik voorheen veel vragen stelde aan anderen en dat ik nu vragen van anderen aan het beantwoorden ben. “Hoe doe je dit? Kun je meekijken?” Dit is een mooie verandering waarin ik zie dat ik persoonlijk veel gegroeid ben in de laatste jaren met ditp als leerschool aan de basis."
avatar Hein
Hein Singelenberg
full-stack software developer

Ik heb ondervonden dat wanneer je veel kennis opdoet van de basis en daarin “sleutelt” in plaats van alleen nieuwe dingen toevoegen dat het heel leerzaam is. Ik ontwikkel daarin nog steeds en kan ook nog steeds veel leren. In de toekomst zou ik bijvoorbeeld nog meer over Java willen leren, daar is nog meer mogelijk om mijn kennis te verbreden.

Product ontwikkeling

Voordat ik bij NN ging werken heb ik bijgedragen aan meerdere projecten binnen ditp; o.a. de ditp website, Blueriq Rijkshuisstijl, het DS dashboard en de applicatie Askly. Dit is een goede leerschool voor mij geweest. Ik kon veel vragen stellen, uitproberen en ontwikkelen binnen een veilige omgeving met veel kennis om mij heen.

Askly

Zo is bijvoorbeeld Askly ontstaan, vanuit een verzoek van een klant zijn we daar in huis mee aan de slag gegaan en hebben we dit doorontwikkeld naar een mooi eindproduct die vervolgens opgenomen is in het ditp aanbod.

Askly is een applicatie voor evaluaties. Met het vooraf instellen van vragen en antwoorden worden er toegankelijke enquêtes afgenomen in chatvorm via een linkje of qr-code. Als afnemer van de enquête stel je zelf de vragen en verschillende reacties in, creëer je een persoonlijke look & feel en volg je alle responses in het dashboard. ditp heeft de voor-& achterkant van de Askly app volledig ontwikkeld.

Rijkshuisstijl

De Rijkshuisstijl was geen intern project zoals Askly maar een opdracht voor de Rijksoverheid in samenwerking met Blueriq. Wij hebben de rijkshuisstijl gemaakt, de frontend die alleen werkt i.c.m. de Blueriq backend. De overheid bepaalt hoe het eruit moet zien. Wij hebben de richtlijnen van de overheid aangehouden en de regels doorgezet naar de frontend stijl. De Rijkshuisstijl wordt nog steeds doorontwikkeld door ditp.

Het Blueriq platform is een regelgedreven software platform ontworpen voor dynamische, zakelijke oplossingen voor organisaties met kennisintensieve processen. Ditp heeft samen met Blueriq een specifieke front-end voor de overheid ontwikkelt.

Blueriq en onze front-end implementatie van de rijkshuisstijl wordt door veel overheidsinstanties gebruikt, binnen de overheid zijn er stricte toegankelijkheidseisen waar we met onze front-end aan voldoen. De instanties kunnen met onze front-end dus eenvoudig voldoen aan de toegankelijkheidseisen.

DS Dashboard

Het DS dashboard (ditp software dashboard) is één van de eerste producten van ditp. Het is met andere technieken gemaakt dan we nu zouden gebruiken. Het systeem is ontwikkeld met Angular 1, draait en staat nog steeds.

Nu werken we met Angular 2, dat verschilt enorm van Angular 1. Wanneer er een aanpassing nodig was dan paste ik het systeem aan zodat de juiste data kon worden weergegeven. Ik ben in de oude techniek gedoken om aanpassingen te kunnen maken, zo kunnen we nu de “oude” systemen koppelen met andere, nieuwere systemen zoals Dropbox of Drive. Dit was een heel leuk en leerzaam project. Veel systemen gebruiken dezelfde manier van datastructuren en ik kan deze kennis nog steeds toepassen op hedendaagse situaties en modernere systemen.

DS dashboard is een dynamisch runtime KPI dashboard. Klanten gebruiken DS om data te tonen in grafieken en tabellen, en om bedrijfsdata te meten en analyseren.

Bij ditp

Ik kom nog graag bij ditp over de vloer en het is erg leuk om maandelijks bij de teammeetings van ditp te zijn. Om te horen wat er speelt en wat er in ontwikkeling staat. Ook via Slack worden veel projecten vanuit ditp collega’s gedeeld, dat is een leuke manier om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en nieuws. Mijn uitdaging bij NN is echter nog volop bezig en daar ben ik voorlopig nog lang niet klaar.

Scroll to Top