Waar komt de grote vraag in IT detachering vandaan?

Trends in detachering

Trends in detachering

“Waar komt de grote vraag in IT detachering vandaan?”

Eerder spraken we al over het invloed van de trend “hybride werken”. Een grote verandering binnen detachering is de ommekeer tussen vraag en aanbod. Voor corona was er meer aanbod in detacheerders dan vraag. Sinds 2020 zien we dat vraag en aanbod zijn omgekeerd. Veel bedrijven zien een detacheerder inhuren als een meerwaarde voor hun organisatie en de vraag blijft alsmaar groeien.

Een grote verandering binnen detachering is de ommekeer tussen vraag en aanbod. Voor corona was er meer aanbod in detacheerders dan vraag. Sinds 2020 zien we dat vraag en aanbod zijn omgekeerd. Veel bedrijven zien een detacheerder inhuren als een meerwaarde voor hun organisatie en de vraag blijft alsmaar groeien.

"Iedere opdracht is belangrijk. Geen nummertjes, geen keiharde deals, we bepalen samen de voorwaarden."
Portret Peter
Peter Hogenhuis
klant succes manager

Er is zo’n schaarste in het vinden van personeel om te detacheren dat de grote bedrijven niet alleen meer gebruik maken van de tussenpartijen maar direct de “kleine” partijen benaderen, zoals wij. Veel grote partijen kunnen door het tekort niet direct leveren en je merkt dat de deuren geopend zijn. De opdrachtgevers benaderen ons nu direct voor een aanvraag. Grote detacheringspartijen halen het personeel bij kleine detacheerders vandaan en nu zie je dat deze stap wordt overgeslagen.

Wij schakelen snel en dat is een succesfactor

Het grote verschil zit onder andere in de service. Wij reageren snel, werken niet met het aanmaken van ingewikkelde accounts of onnodige afspraken. Wij schakelen snel en dat is een succesfactor. Degene die zoekt wil iemand snel plaatsen en degene die op zoek is wil het liefst meteen aan de slag. Als er een aanvraag binnenkomt hebben we vaak al kandidaten in gedachten. We kunnen direct de persoon met de juiste kennis inzetten.

"Vanwege de grote vraag, zie je dat bedrijven de grote partijen overslaan en direct contact opnemen met de detacheerbedrijven die de mensen werkelijk in dienst heeft."
Portret Dennis
Dennis de Ruijter
klant succes manager

Direct inhuren via ditp detachering betekent passie, een grote of kleine deal maakt voor ons geen verschil. Wij werken altijd hard en iedere opdracht is belangrijk. Geen nummertjes, geen keiharde deals, we bepalen samen de voorwaarden.

Wij kunnen ons snel en makkelijk aanpassen aan de vraag van de klant en de detacheerder. Wanneer zo’n grote partij zich bij ons meldt, voelen wij ons eerlijk gezegd vereerd dat wij voor hun aan de slag mogen.

Applicatie beheerders

Op zoek naar goede Applicatie beheerders? Peter en Dennis kunnen je snel aan de juiste match helpen!

Even bellen!

Zoek jij een IT professional of een nieuwe IT functie?

Ben je op zoek naar een IT specialist voor jouw organisatie? Of zoek je juist naar een openstaande IT vacature? Of het voor een tijdelijke of vaste functie is, wij brengen jullie in contact met elkaar. Onze detachering experts zorgen ervoor dat jullie matchen.

Peter, Rick en Dennis in bespreking

Door corona werd het duidelijk dat alleen on-premises werken niet langer kon

Detachering werd voorheen ingezet voor korte duur of vanwege ziekte vervanging. Door corona werd het wel duidelijk dat alleen on-premises werken niet langer kon. Er is de laatste tijd een flinke spiegel voorgehouden bij veel bedrijven. De realisatie dat er direct actie ondernomen moet worden in automatiseren, de cloud, firewalls, etc. Veel bedrijven waren hier niet goed op voorbereid en veel IT belangen zijn te lang stil blijven liggen.

Corona was de sneeuwbal die een lawine veroorzaakte binnen de IT wereld

Een realisatie om direct aan te slag te gaan. Veel aanpassingen, updaten en door-ontwikkelen. Wanneer je één ding gaat verbeteren dan volgt er altijd meer; netwerk, security; up to date blijven. Er waren genoeg resources om in te investeren en verbeteringen om toe te passen. Niet alleen voor thuiswerken maar de complete inhaalslag om remote en efficiency te verbeteren was onvermijdelijk voor menig bedrijf in Nederland. Corona was een sneeuwbal die een lawine veroorzaakte binnen de IT wereld.

Op dit moment is detachering geen ziekte vervanging meer. Het zijn grote projecten waarbij medewerkers voor een geruime tijd, een jaar, soms langer, worden ingehuurd. Dit bevordert de schaarste binnen detachering natuurlijk niet. Vaak worden deze mensen na het succesvol afronden van een project nog langer ingezet, weer door naar het volgende project.

Ondanks de grote vraag gaan wij bij ditp detachering altijd aan de slag voor een aanvraag. Wij hebben een bestand vol met experts op alle IT gebieden en zorgen altijd voor de juiste match!

Scroll to Top