Mensen werken graag voor ons bedrijf

Interview met Chris van Eck, CEO

Bij ons ben je geen nummer, je kent elkaar.

Chris van Eck werkte jarenlang op hoog niveau bij een Japanse multinational. In 2008 zette hij de stap naar ditp, bij wie hij eerder heel wat IT-professionals inhuurde. “De beste beslissing ooit”, zo beschrijft hij de switch. Dat heeft alles te maken met het feit dat ditp niet alleen een goede werkgever is, maar vooral ook een soort familie. Het verloop is er niet voor niets zo laag.

Als Chris eenmaal over ditp begint te praten, is hij niet te stoppen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. “Dat merk ik vaak in het eerste kennismakingsgesprek met kandidaten”, lacht hij. “Ik kan mensen goed enthousiasmeren.” Wat maakt het zo aantrekkelijk om bij ditp te werken? Volgens Chris heeft dat met verschillende dingen te maken, maar een hele belangrijke daarvan is de persoonlijke binding met het bedrijf.

Chris legt uit: “Hoewel we voor serieuze organisaties werken, zoals multinationals, banken en overheidsinstellingen, zijn we geen grote club. We hebben zo’n twintig vaste medewerkers en vijftig externe IT-professionals die we detacheren. Bij ons weet je altijd bij wie je moet zijn als je een vraag hebt of ergens niet uitkomt. Daartoe koppelen we ook mensen met verschillende competenties aan elkaar.” Je leert elkaar zowel binnen als buiten het werk kennen, vertelt Chris. “We doen bijvoorbeeld elk kwartaal iets leuks samen. Zo gaan we in maart virtueel racen in Zandvoort en gezellig samen eten.”

Samen plannen bespreken

Bij ditp word je dus niet alleen maar gebeld als je je urenstaat moet indienen, zoals bij veel detacheringsbedrijven. Het tegendeel is waar. Chris: “Zelf kom ik vier keer per jaar bij de medewerker thuis of we spreken ergens af om te lunchen, gewoon om te vertellen hoe we er als bedrijf voor staan en wat de resultaten zijn. En zijn er plannen, dan bespreek ik die met onze mensen en vraag ik wat ze ervan vinden. Zo willen we bijvoorbeeld met maximaal tien vaste mensen groeien, daar hebben we momenteel een recruiter voor ingehuurd.”

"Bij ons praat je mee over wat er gebeurt"
Portret Chris
Chris van Eck
CEO

Ook de salesmanagers van ditp hebben geregeld contact met de mensen die op een opdracht zitten. “Ze gaan samen een broodje eten om bij te praten en te horen hoe het gaat”, aldus Chris. Alles is open en bespreekbaar, benadrukt hij. “Zit je ergens mee, ook privé, dan kun je altijd bellen. En heb je het niet naar je zin op een opdracht, dan kijken we of we je ergens anders voor kunnen positioneren. Sowieso overleggen we vooraf altijd als we iemand plaatsen. Is iets niet je ding, dan gaat het niet door. Want enkel als je je goed in je vel voelt, kun je excelleren.”

Blijven leren

Wie dat wil, kan bij ditp blijven leren. Chris: “Naast een persoonlijk budget per persoon om extern klassikale opleidingen te volgen, kun je via het online IT-trainingsplatform CBT Nuggets zelf modules volgen en examens doen. Behaal je een voor je werk relevante certificering, dan zie je dat direct terug in je salaris. Voor elke certificering krijg je er 100 euro bij, met een maximum van drie certificeringen per jaar.”

"Je ziet een certificering direct terug in je salaris"
Portret Chris
Chris van Eck
CEO

Zo kun je als medewerker snel groeien, ook qua loon. “Een mooi voorbeeld is onze jongste telg, een junior applicatiebeheerder die nu ruim een jaar bij ons werkt en op opdracht bij een grote gemeente zit. Hij heeft al vijf certificeringen behaalt en gaat als een raket, dat junior kan binnenkort van zijn naam”, vertelt Chris.

Een uitdaging in de IT?

Benieuwd wat ditp voor jouw organisatie kan betekenen?

Even bellen!

Zoek jij een IT professional of een nieuwe IT functie?

Ben je op zoek naar een IT specialist voor jouw organisatie? Of zoek je juist naar een openstaande IT vacature? Of het voor een tijdelijke of vaste functie is, wij brengen jullie in contact met elkaar. Onze detachering experts zorgen ervoor dat jullie matchen.

Detachering in overleg

Warm en sociaal bedrijf

Uiteraard zijn de arbeidsvoorwaarden over de hele linie prima geregeld bij ditp. Chris: “We belonen onze mensen goed en maken duidelijke afspraken over salarissen op basis van ons functiehuis. Ook onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk, van een auto van de zaak of NS Business Card tot veel vakantiedagen, ruim vakantiegeld, een bonus en een mooi pensioen. ”Maar het bedrijf komt medewerkers nog verder tegemoet. Chris: “We hebben bijvoorbeeld een studieschuld van een nieuwe medewerker overgenomen. Ook dat soort afspraken zijn onder voorwaarden mogelijk.”

"Wij denken met onze mensen mee"
Portret Chris
Chris van Eck
CEO

Hoe goed de voorwaarden bij ditp ook zijn, voor de meeste medewerkers geeft iets anders de doorslag. “Wat echt telt voor veel mensen, is dat we een warm en sociaal bedrijf zijn. Daardoor blijven ze ons trouw, al worden ze een paar keer per week door recruiters benaderd. En gaan ze weg, dan gebeurt het zelfs dat ze terugkomen”, zo besluit Chris niet zonder trots.

Leave a Comment

Scroll to Top