"Ik kan doorgroeien zoals ik wil"

Interview met ditp’er Bianca Slavov

Van marketing naar code

Na jarenlang als marketeer te hebben gewerkt, gooide Bianca Slavov (30) het roer om en koos ze voor de IT. Sinds vorig jaar combineert ze haar oude vak met front-end development en design bij ditp. Ze leert ontzettend veel én krijgt de ruimte om haar vaardigheden in beide vakgebieden verder te verdiepen. “Bij ditp heb je die vrijheid, ze laten je de dingen doen die je leuk vindt.”

Hoewel informatica haar op school al trok en ze ooit met haar vriend een website voor cv-templates in de markt zette, ging Bianca’s loopbaan eerst een totaal andere kant uit. Via de diëtiek belandde ze in de marketing, een omweg die haar toch naar de IT leidde. “Ik was online marketeer bij een reisagentschap en werkte ook samen met ontwikkelaars in Pakistan aan het verbeteren van de website en het crm-systeem. Soms ging dit om kleine wijzigingen. Dat kan niet heel moeilijk zijn om zelf te doen, dacht ik. Dus ben ik naast mijn werk online codeercursussen gaan volgen via ‘SheCodes’: m’n eerste stap in front-end development.”

"Ik werd met open armen ontvangen"
Portret Bianca
Bianca Slavov
Junior Software Engineer

Welkom zonder jaren ervaring

Vanaf dat moment was Bianca verkocht. “Ik wilde verder met softwareontwikkeling, maar dat was niet te combineren met mijn marketingtaken. Dus heb ik opgezegd bij het reisagentschap en ben ik op zoek gegaan naar een baan in de IT. Best lastig, want veel bedrijven willen alleen mensen met jarenlange ervaring.” Bij ditp stonden ze er gelukkig anders in. “Ze zochten een front-end developer met oog voor design, die ook hun marketing en website kon doen. Bij de kennismaking voelde het meteen goed, ik werd met open armen ontvangen.”  

Duidelijke leerdoelen

In januari 2023 startte ze bij ditp, nu ruim een jaar geleden. “Sindsdien heb ik veel bijgeleerd. Zo heb ik cursussen gevolgd over Angular, daar werkt ditp veel mee, maar ook over Figma. Het komende jaar wil ik nog beter worden, zowel in Angular als in design met Figma, dat zijn de leerdoelen die ik voor mezelf heb gesteld.” Haar eerste opdracht was voor de start-up Blocklabel. “Ze wilden een online platform dat het mkb helpt duurzamer te werken, een grote klus. Ik heb het design van de schermen gedaan, in eerste instantie met behulp van Peter Maas van ditp, die veel UX-ervaring heeft. Daarna ben ik steeds meer zelf gaan doen. Later heb ik ook bijgedragen aan het vertalen van het ontwerp naar code.”

"We zitten regelmatig samen om mijn plannen te bespreken"
Portret Bianca
Bianca Slavov
Junior Software Engineer

Eigen marketingtool ontwikkelen

Ondertussen is Bianca alweer aan een volgend designproject bezig, vergelijkbaar met dat van Blocklabel. “Daarnaast ben ik mijn codeerskills verder aan het ontwikkelen. Sinds afgelopen zomer doe ik ook de social media voor ditp. Nu ben ik een tool aan het bouwen waarmee ik posts makkelijker kan maken en plaatsen. Zo leer ik beter programmeren en heb ik een handige marketingtool. We zitten regelmatig samen om te praten over hoe het gaat en wat ik van plan ben. En als ik vastzit, kan ik altijd om hulp vragen.”

Een uitdaging in de IT?

Bij ditp kijken wij samen naar wat bij jou past en waar je ambities liggen.

Even bellen!

De ideale applicatie ontwikkelen voor je gebruikers?

Van brainstormsessies tot implementatie – ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen groeien met op maat gemaakte applicaties, waarbij de user story als uitgangspunt dient.

column marieke meetingroom

Beste motivatie

De combinatie van front-end development en design bevalt Bianca goed. “Soms ben ik meer met het één bezig, soms met het ander. Het fijne is dat ik voorlopig nog geen richting hoef te kiezen, ik krijg de ruimte om me te ontwikkelen zoals ik dat wil. Is dat bijvoorbeeld meer coderen, dan kan ik dat aangeven en wordt er naar me geluisterd. Bij ditp vinden ze dat je moet doen wat je het leukst vindt, want dan ben je gemotiveerd en werk je het beste.”

"Je ziet meteen resultaat van wat je doet"
Portret Bianca
Bianca Slavov
Junior Software Engineer

Geen afgebakende functie

Bianca vindt het fijn dat ze bij ditp als junior developer de kans krijgt om te leren en te groeien. Dat ditp een klein bedrijf is, helpt haar ook bij haar ontwikkeling. “Je functie is niet afgebakend. Wil je iets graag doen, dan staan ze daarvoor open. Doordat je direct betrokken bent bij projecten, zie je ook meteen resultaat van wat je doet. Je staat overal dichtbij en hebt contact met iedereen.”

Scroll to Top