"Als zzp'er werk ik graag samen met ditp"

Interview met freelance IT-professional Brayn van Russel

Als zzp'er samenwerken met ditp heeft vele voordelen

Brayn van Russel zit sinds zijn twintigste in de IT, in 2017 ging hij freelancen. De vrijheid om zelf te kiezen wat hij doet en voor wie, bevalt hem. Een van Brayns opdrachtgevers is ditp. Als zzp’er samenwerken met ditp heeft zo z’n voordelen, vindt Brayn. Bijvoorbeeld een goed netwerk. “Maar ze houden ook rekening met je ambities en denken met je mee.”

Na zijn studie informatica ging Brayn aan de slag in diverse technische rollen. “Ik deed bijvoorbeeld database- en infrastructuurbeheer, maar ik merkte dat ik er goed in ben de brug te slaan tussen IT en de business. Toen ben ik meer naar de functionele rollen gegaan en daarin voel ik me als een vis in het water”, vertelt hij. Via ditp heeft Brayn net weer een sprong gemaakt. “Sinds februari dit jaar zit ik bij een zorginstelling, waar ik het functioneel beheer coördineer.”

Interessante functies

Bij Brayns eerste opdracht voor ditp maakte hij ook al meteen een mooie stap. “Ik zat bij een grote Nederlandse gemeente als senior functioneel beheerder, maar ging na de verlenging van mijn contract de keten informatie manager ondersteunen. Na een paar maanden ben ik dingen steeds meer naar me toe gaan trekken en kreeg ik deze functie zelf ook. Later heb ik nog een projectmanagementopdracht op de afdeling functioneel beheer van een andere grote gemeente gedaan.”

"Het grote netwerk van ditp helpt je makkelijker werk te vinden"
Portret Brayn
Brayn van Russel
freelance IT-professional

De samenwerking tussen Brayn en ditp startte in 2020. “ditp benaderde me voor een kennismakingsafspraak. Ze vroegen wat ik wilde, wat ik leuk vond en of ze voor me mochten kijken. De klik was goed en ditp leek me interessant om een nieuwe opdracht te vinden als mijn bestaande was afgelopen. Ik houd graag al mijn opties open en sta ingeschreven op allerlei portalen. Mijn eigen netwerk is goed, maar ditp heeft ook een groot netwerk. Dat helpt je als zzp’er makkelijker werk te vinden.”

"ditp weet wie je bent en wat je wilt"
Portret Brayn
Brayn van Russel
freelance IT-professional

Bij ditp kijken ze echt naar wat er bij je past en wat je wilt, is de ervaring van Brayn. “Ik wil minder uitvoerend bezig zijn en heb de ambitie om de IT-consultancy in te gaan. Daarom doe ik naast mijn werk een MBA-opleiding aan Nyenrode. Bij ditp weten ze welke richting ik uit wil, daar houden ze rekening mee. En ze zoeken ook geen opdrachten waarbij ik elke dag lang in de file sta. Dat is bij sommige detacheringsbedrijven wel anders. Daar gaat het alleen om de fee die ze voor je krijgen. Bij ditp hebben ze persoonlijk aandacht voor je.”

Wil jij ook werken aan interessante opdrachten?

Bij ditp kijken wij samen naar wat bij jou past en waar je ambities liggen.

Even bellen!

Als freelance IT-professional samenwerken met ditp?

Wil jij net zoals Brayn als zzp’er samenwerken met ditp? Laat het ons weten! Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Remote werken

Fijn om te sparren

Het is goed om mensen naast je te hebben die met je meedenken en met wie je kunt sparren, stelt Brayn. “Met Chris van Eck, de directeur van ditp detachering, heb ik het bijvoorbeeld uitgebreid gehad over managementrollen. Hij heeft me ook advies gegeven toen ik bij een opdracht ergens tegenaan liep in de samenwerking met iemand, hoe ik de zaak het beste kon aanpakken. Chris heeft zelf jarenlange ervaring bij een multinational.”

Prettig contact

Ook de contacten met zijn salesmanager Dennis de Ruijter en de administratie zijn goed. “Ik spreek Dennis regelmatig telefonisch, binnenkort gaan we weer eens samen lunchen. Hij belt mij altijd, maar morgen ga ik hem een keer bellen om af te spreken. En van Yvonne op de administratie krijg ik altijd heel leuke mailtjes als ik mijn maandelijkse urenstaat heb gestuurd. Werkse en maak er een mooie maand van, antwoordt ze dan bijvoorbeeld. Dat komt prettig over.”

"Ik krijg altijd snel betaald door ditp"
Portret Brayn
Brayn van Russel
freelance IT-professional

ditp is financieel gezond, ook dat maakt het aantrekkelijk voor Brayn om met het bedrijf in zee te gaan. “Ik kijk bij een opdracht altijd eerst naar de jaarcijfers van een organisatie. Bij ditp weet ik zeker dat ik word betaald en ligt het financiële risico niet bij mij als freelancer. Ik krijg ook altijd snel uitbetaald, er is nooit gedoe”, zegt hij. Nog een aanbeveling om als zzp’er voor ditp te werken, vindt Brayn de transparantie van het bedrijf. “Bij ditp doen ze niet mysterieus over hun marge.”

One of the guys

Loopt een opdracht af, dan zoekt ditp snel weer een volgende die bij je past. Brayn: “En ondanks dat je niet bij ditp in dienst bent, hoor je er toch bij. Je bent ‘one of the guys’ en mag ook gewoon mee als er bijvoorbeeld een personeelsuitje of kennissessie is.”

Scroll to Top