“Door ditp kon ik de switch naar de IT maken”
Interview met ditp’er Ynte Postma
Ditp maakte de IT-overstap mogelijk
Ynte Postma (37) heeft net zijn eerste detacheringsopdracht voor ditp afgerond. Als front end developer zat hij ruim een jaar bij een groot verzekeringsbedrijf. Een mooie klus, waarin hij de kans kreeg om zijn talenten als software developer verder te ontwikkelen. Wat zijn verhaal bijzonder maakt, is dat hij nog niet zo lang geleden een heel andere carrière had. “Ditp heeft me de mogelijkheid geboden om over te stappen naar de IT.”
Ynte is nog niet zolang terug in Nederland, tot 2022 woonde hij met zijn gezin in Kenia. Daar werkte hij bij een internationale NGO die zich inzet voor de verbetering van de lokale gezondheidszorg. Nu zijn ze neergestreken in het midden van het land en werkt hij als software developer voor ditp detachering. “Mijn eerste opdracht via ditp zit er net op. Ik heb bij een groot Nederlands verzekeringsbedrijf meegewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe React front-end omgeving, op basis van het Blueriq-platform.”
Van de farmacie naar de IT
Ynte heeft een bachelor farmacie, met een master in wetenschap en bedrijfskunde. Hoe kwam hij tot de overstap naar de IT? “Na mijn studie heb ik jaren voor en met farmaceutische bedrijven gewerkt, maar dat was ethisch gezien toch niet mijn sector. Het gaat te veel om geld.” In 2020 vertrok Ynte met zijn vriendin maar Afrika, waar ze allebei graag naartoe wilden en hij bij de NGO aan de slag kon. In de twee jaar dat Ynte in Kenia werkte, ontdekte hij zijn interesse in software development. “In mijn vrije tijd deed ik een online programmeercursus. Puzzelen en een probleem fiksen, ik vond het erg leuk. Al verwachtte niemand iets van me en stond er niets tegenover. Misschien is dit wat voor me, dacht ik.”
Succesvolle speeddate
Na hun terugkeer naar Nederland voegde Ynte de daad bij het woord en deed hij een zware bootcamp in full-stack software development. “Drie maanden lang, negen uur per dag en ‘s avonds thuis studeren. Plus elke week een examen, als je het niet haalde moest je weg. We begonnen met 25 mensen en eindigden met z’n zevenen.” Na afloop van de bootcamp maakte hij tijdens een speeddate-avond met IT-bedrijven kennis met ditp detachering. “Het gesprek duurde nog geen tien minuten, maar ik had meteen een goed gevoel bij ditp en dat bleek te kloppen. Bij ditp vinden ze het belangrijk dat je als werknemer tevreden bent. Als je iets wilt, bijvoorbeeld een stabureau, dan kan dat. En als er privé iets is, denken ze met je mee. Het leek me ook leuk om via ditp bij verschillende opdrachtgevers te worden gedetacheerd, zo leer je snel en veel.”
Ook werken bij ditp?
Voor zowel onze interne projecten en interim opdrachten bij externe bedrijven zijn wij altijd op zoek naar IT talent. Kom ons team versterken!
Vind jouw ideale baanZoek jij een IT professional of een nieuwe IT functie?
Ben je op zoek naar een IT specialist voor jouw organisatie? Of zoek je juist naar een openstaande IT vacature? Of het voor een tijdelijke of vaste functie is, wij brengen jullie in contact met elkaar. Onze detachering experts zorgen ervoor dat jullie matchen.
Vertrouwen gekregen
In feite heeft ditp Ynte in staat gesteld om de switch naar de IT te maken, stelt hij. “Ze hebben me de kans gegeven en het risico genomen, omdat ze vertrouwen in me hadden. Ik kreeg een contract aangeboden met een mooi salaris als startende developer. Dat was belangrijk voor me, want ik had een gezin om voor te zorgen. Voordat ik aan mijn eerste opdracht begon heb ik ook de tijd gekregen om verschillende gevorderde Javascript, Typescript- en React-cursussen te doen, terwijl ik gewoon werd betaald. Nu ben ik even druk thuis, met een baby en een verbouwing. Maar als ik straks tijd heb, ga ik naast mijn werk weer verder leren. Daar geven ze me alle ruimte voor bij ditp.”
Snelste manier van leren
Yntes eerste detacheringsopdracht is hem tot dusver goed bevallen en was heel leerzaam. “Een van mijn teamgenoten bij het verzekeringsbedrijf was ditp’er Hein Singelenberg. Met Hein heb ik veel gespard, ik heb een heleboel van hem opgestoken. Af en toe deden we samen een sessie waarin hij mij specifieke dingen uitlegde. Dat vond ik heel prettig. Alles wat ik leerde, kon ik meteen toepassen. Het is de snelste manier van leren, ik merkte elke dag dat ik meer kon dan de dag ervoor.”
In korte tijd doorgroeien
Tijdens zijn opdracht werkte Ynte vooral vanuit huis, dat scheelde hem heel wat reistijd. Toch had hij veel contact met zijn teamgenoten. “We hadden sowieso tweemaal per dag een online sessie samen en zagen elkaar twee keer per maand op een teamdag.” Voordat hij aan zijn opdracht begon, was Ynte veel op kantoor te vinden bij ditp in Haarlem. “Ik zat dan bij de collega’s van ditp software. Erg leuk, zij doen hetzelfde werk als ik, alleen niet op detacheringsbasis.” Vanuit ditp software kunnen ze bovendien meedenken over volgende detacheringsopdrachten voor Ynte, om hem als software developer uit te dagen en zijn kennis en ervaring te vergroten. Dit helpt hem het doel te bereiken dat hij voor ogen heeft: zich in korte tijd ontwikkelen van junior tot medior en senior developer.