Test Engineer

Test Engineer

Voor onze opdrachtgever, De Nederlandsche Bank, zijn wij op zoek naar een professional die de rol van Test Engineer kan invullen. Dit betreft een opdracht voor een periode van 12 maanden, optie op verlenging. 32 tot 36 uur per week in Amsterdam/Remote.

Opdrachtomschrijving:

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Test Engineer om ons scrumteam “The 42s” te versterken. Het team The 42s speelt een cruciale rol in het betalingsverkeer van DNB met de kritische dienst ‘PaymentHub’, waaraan hoge beschikbaarheidseisen worden gesteld. De dienst draait nu nog on premise, en gaat volgend jaar naar de Azure cloud. Als Test engineer ben je verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van (automatische) testen van de PaymentHub. We zoeken een collega die de technische tests opzet, uitvoert en coördineert, het automatisch test-framework verder uitbouwt en de migratie naar Azure kan faciliteren voor de testen. Bij DNB werken we deels op kantoor, deels thuis. Je komt te werken in team The 42s, en zij komen in ieder geval 1 vaste dag in de week gezamenlijk naar kantoor. Het team werkt Agile Scrum en bestaat uit verschillende disciplines (developers, product owner, scrum master en business analist / functioneel tester). 

 • Het uitbreiden, onderhouden en verbeteren van de testomgeving van het team, gemaakt op basis van SpecFlow (oud) / Reqnroll (nieuw) / Selenium (oud)/ Playwright (nieuw)  
 • Het ontwerpen, implementeren en onderhouden van geautomatiseerde testscripts in de omgevingen.
 • Het opzetten, uitvoeren en coördineren van testcases op systeem-/integratie- /functioneel testniveau, waarbij je nauw samenwerkt met de developers en de business analist/functioneel tester van het team.
 • Het overdragen van kennis met betrekking tot de testaanpak en testautomatisering naar de teamleden en het verder inbedden van testautomatisering in de werkwijze;
 • Begeleiden van de migratie naar Azure ten aanzien van het test-framework
 • Het beheersbaar houden van de testdekking en waken voor technical debt

Regio: Amsterdam

HBO-niveau

Eisen:

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Test engineer
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring met het opzetten van geautomatiseerde tests in SpecFlow
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het programmeren in .Net C#
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met Agile werken (Scrum)
 • Minimaal 1 jaar werkervaring met Azure DevOps

Wensen:

 • Certificering TMap en/of ISTQB
 • Azure certificering AZ900 

Bijzonderheden: Wij hechten hoog belang dat u ingaat op onze volgende wensen; CV’s van geschikte kandidaten kunt u sturen voorzien van volledige naam, beschikbaarheid en tarief. Graag de aanbieding voorzien met een op de aanvraag geschreven motivatie. Alvorens wij gaan aanbieden wensen wij kort persoonlijk contact te hebben met de kandidaat. Gelieve ook een telefoonnummer van de kandidaat mee sturen en/of de kandidaat contact op te laten nemen met onze accountmanager. ditp vraagt exclusiviteit op de kandidaat en wij gaan er dan ook van uit dat de kandidaat niet ook door een andere partij wordt aangeboden op dezelfde aanvraag.

Periode: 12 maanden

Solliciteren

Heb je vragen over deze of andere opdrachten? Neem dan contact op met Dennis.

Scroll to Top