De magische driehoek van ditp

De magische driehoek van ditp

Johan van Winden“Security en Connectiviteit”, antwoordt Johan van Winden, founding partner van ditp, als we hem vragen welke dominante trends in ICT hij momenteel ziet. “En dan in combinatie met cloud technologie en IoT.” Het zijn ook exact de speerpunten van zijn bedrijf, ditp.

Als Cloud Solution Provider adviseert en begeleidt hij grote en middelgrote organisaties op hun reis richting cloud.

Ditp is dé Cloud Solution Provider en al vijftien jaar actief als ict-dienstverlener. Het bedrijf is met zo’n zeventig werknemers actief op drie gebieden: 1) consultancy, met name op het terrein van operationele infrastructuur, 2) software development – vooral KPI dashboard systemen in de cloud, en 3) beheer & exploitatie. Dit laatste gebied richt zich vooral op security en cloud dienstverlening, veelal voor grotere bedrijven en organisaties (500+).

Openbaar vervoer, verkeer en overheid

“De sectoren waarin wij als ditp veel ervaring hebben opgebouwd hebben te maken met openbaar vervoer, verkeersmanagement en overheid”, zegt Van Winden. “Hierin zijn onze mensen ook materiedeskundig.” Ditp werkt onder meer voor grote gemeenten, provincies en verkeersorganisaties. De sneltram in Utrecht en het ketenbeheer voor alle OV-data in Nederland zijn aansprekende projecten. De overheid is een prominente opdrachtgever.

Gepassioneerd vertelt Van Winden over de ‘magische driehoek’ die in zijn visie het verschil maakt in de ICT: de juiste mensen, excellente kennis en betrouwbare systemen. “Rondom die driehoek is onze organisatie gebouwd.”

Kijkend naar het openbaar vervoer bouwt ditp KPI dashboards voor de provincies. Daarin worden de stiptheid van de bussen en trams gemonitord, alsmede de afrekening van de prestaties van de vervoerders. Van Winden: “We ontwikkelen software die de sneltram aanstuurt. En het beheer van de infrastructuur ligt bij onze afdeling beheer & exploitatie. Daarnaast hebben onze consultants veel kennis van de systemen die binnen de OV-sector gebruikt worden. We verzorgen bijvoorbeeld ook de ondersteunende infrastructuurdiensten bij de verkeerscentrales. Alles hangt met alles samen.”

Van Winden betoogt: “We geloven in specialisatie. Enerzijds begrijpen we heel goed hoe de vervoerswereld in elkaar zit, ook omdat we mensen van diverse vervoersorganisaties hebben aangetrokken binnen ons bedrijf. Anderzijds begrijpen we ook volledig de transitie die de sector nu al een aantal jaren doormaakt om de informatievoorziening middels ICT te optimaliseren.”

Elk vraagstuk

De dienstverlening van ditp reikt veel verder dan alleen vervoer en verkeer. Klanten zijn in alle sectoren te vinden. Als Cloud Solution Provider (CSP) van Microsoft biedt ditp haar klanten een totaal ontzorgingspakket rond Microsoft Cloud diensten gebaseerd op Azure en Office 365. Of het nu gaat om het migreren van een bestaande infrastructuur, het inregelen van de connectiviteit, het leveren van support, of het uit handen nemen van het facturatieproces, ditp heeft de kennis in huis om elk vraagstuk op te pakken. Omdat security voor grote en middelgrote klanten een belangrijk onderwerp is, heeft ditp zich in Nederland als een van de weinige aanbieders gespecialiseerd in het integreren van de beveiligingsoplossingen van Barracuda in de Microsoft Cloud.

Gratis proof of concept

In oktober start Microsoft samen met Barracuda een grote campagne waarvoor ditp als partner is geselecteerd. Door middel van diverse live webinars over security in de cloud worden vooral middelgrote bedrijven en organisaties uitgenodigd voor een kosteloze proof of concept. Via onder meer de website van ditp kan men zich gratis inschrijven (www.ditp.nl/webinar).

“Ik nodig iedereen uit om het webinar te bekijken en een gratis proof of concept bij ons aan te vragen”, besluit Van Winden, “want the proof of the pudding is in the eating.”

Bron: ICT Magazine | Auteur: Gerrit-Jan Logt | Datum: 21/10/2016

Contact